Web pages of Lars Relund Nielsen

Oprettelse af signatur/nøgle til brug af PuTTY Pageant

For at bruge fx svn er det ofte nyttig at have en nøgle når man logger ind på en server. Herved er man fri for at skrive sit passwd. For at bruge en nøgle skal i have installeret PuTTY, PuTTY Pageant og PuTTYgen der kan hentes her. Du kan downloade Windows installeren der indeholder alt det du skal bruge.

En nøgle kan oprettes på flg måde:

1. Åben PuTTYgen, tryk generate og flg. instruktionerne.
2. Skriv en passphrase (et passwd som du skal kunne huske).
3. Tryk save private key og gem nøgle et sted.
4. Tryk save public key og gem nøglen samme sted.
5. Luk ikke vinduet endnu du skal bruge det der står i feltet ‘Public key for pasting …’

Du har nu fået lavet en nøgle. Det du nu mangler er at ligge public nøglen ud på serveren også. Dette gøre på flg. måde:

1. Log ind på serveren med PuTTY og gå til bibloteket .ssh (cd .ssh hvis den ikke findes skal den oprettes med cd ~, mkdir .ssh, chmod 755 .ssh).
2. Her skulle du havde en fil authorized_keys2 (ellers opretter du en). Åben denne fil i en editor (fx med joe eller pico) og tilføj en linie med det der står in feltet ‘Public key for pasting …’ i PuTTYgen og gem filen (det hele skal være på en linie!).

Du har nu lagt nøglen ud på serveren. Nu mangler du blot at loade nøglen i PuTTY pageant. Herefter behøver du ikke at skrive password hver gang du logger på serveren.

1. Gem din private key fx på skrivebordet.
2. Dobbeltklik på den og skriv din passphase. Der skulle nu komme et process icon i windows processlinien.
3. Det skulle nu være muligt at logge på serveren uden at blive spurgt om passwd. Husk at PuTTY pageant altid skal være åben (iconet i processlinien) for at det virker.

Bemærk

1. Hvis det skal virke sammen med WinSCP så skal ‘Allow agent forwarding’ være slået til under ‘Authentication’ i options for WinSCP.
2. Du kan kan bruge den samme nøgle på forskellige servere. Blot lig public nøglen ud på serveren.

Leave a Reply